Kā pareizi grilēt steiku: paradoksāls noteikums, ko pārkāpj 90% cilvēku

Lielākā daļa mājražotāju ieliek steiku uz pannas tieši no ledusskapja ar labo nodomu saglabāt to sulīgu.

Tā ir būtiska kļūda, kas izraisa nevienmērīgu karsēšanu un cietu garozu, ziņo .

Pirms gatavošanas gaļai vismaz 30-40 minūtes jāstāv istabas temperatūrā.

Pixabay

Šajā laikā iekšējās šķiedras paspēj uzsilt, un steiks tiek pagatavots vienmērīgi no malām uz vidu. Auksts steika gabals uz karstas virsmas rada krasu temperatūras starpību. Ārpuse uzreiz apcepas, bet vidus paliek jēls, un, lai to pagatavotu, ir jāpārcep malas.

Vēl viens noslēpums ir panākt, lai gaļas virsma būtu pilnīgi sausa. Tā no visām pusēm rūpīgi jānoslauka ar papīra dvieli. Mitrums ir galvenais rūgušpiena garozas ienaidnieks, jo, saskaroties ar eļļu, tas pārvēršas tvaikā un sacep gaļu. Sausa gaļa sasmaržo pavisam citādi, un uzreiz to sāk klāt apetīti rosinoša garoziņa.

Daudzi šefpavāri iesaka sālīt steiku burtiski pirms nosūtīšanas uz pannas, nevis pusstundu iepriekš. Tas ir īpaši svarīgi ne pašiem treknākajiem gabaliem, piemēram, filejai. Sāls paspēj nedaudz izšķīst, pirms tā no šķiedrām izvelk daudz mitruma.

Pēc pagatavošanas gaļai dažas minūtes jāatpūšas uz silta šķīvja. Šajā laikā šķiedrās sadalās sulas, kas rada sulīgumu. Ja steiku sagriež uzreiz, lielākā daļa sulu nonāks uz šķīvja, nevis mutē.

Šo vienkāršo, bet svarīgo soļu ievērošana pārvērš vienkāršu gaļas gabalu restorāna ēdienā. Tā ir ne tikai tehnika, bet arī filozofija, kā cienīt produktu. Izmēģiniet šo pieeju, un jūs pamanīsiet atšķirību pat ar aizvērtām acīm.

Lasiet arī

  • Kāpēc sāls desertos ir konditora noslēpums: negaidīta sastāvdaļa ideālu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai?
  • Kā pārvērst vienkāršu sviestmaizi par gastronomisku piedzīvojumu: slāņu princips, ko izmanto labākajās Deli kafejnīcās?

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai