Mitrums virtuvē bieži vien izraisa to, ka sāls un graudaugi pārvēršas cietos gabalos.
Šī problēma ir īpaši aktuāla lietainā laikā vai mājās ar augstu mitruma līmeni, ziņo korespondents.
Ielieciet dažus neapstrādātu kartupeļu gabaliņus sāls trauciņā vai graudaugu traukā, mainot tos ik pēc 3-4 dienām. Kartupeļu ciete dabiski regulē mitrumu, novēršot gabaliņu veidošanos.
Jūs pamanīsiet, ka sāls paliek drupana pat pēc ilgstošas uzglabāšanas neideālos apstākļos.
Šī metode īpaši labi darbojas ar rupjo jūras sāli, kas ir īpaši uzņēmīga pret sabiezēšanu.
Papildu bonuss ir tas, ka kartupeļi ēdienam nepiešķir nekādas svešas smaržas vai garšas.
Šis dabīgais veids, kā saglabāt tilpumu, ir pazīstams jau kopš 19. gadsimta, kad nebija pieejami mūsdienīgi žāvējoši līdzekļi.
Izmēģiniet šo vienkāršo paņēmienu, un jūs aizmirsīsiet, ka sāls vai cukura gabaliņi ir jāsasmalcina. Dažreiz tradicionālās metodes ir efektīvākas nekā mūsdienu risinājumi.
Lasiet arī
- Kāpēc jūsu dzelzij nepieciešama rīsu diēta: neparasts veids, kā pagarināt ierīču kalpošanas laiku
- Kāpēc graudaugu plauktā ir apelsīna mizas: dabiska aizsardzība pret kaitēkļiem

