Kā sasaldēt citronu izmantošanai virtuvē: neticamas citrusaugļu ledus kubiņu iespējas

Kādēļ izmest neizjauktu citronu, ja to var ievietot saldētavā.

Saldēti citrusaugļi no parastas garšvielas kļūst par daudzpusīgu palīgu simts lietām, ziņo korespondents.

Tas aizņem minimālu vietu, bet noder visnegaidītākajās situācijās.

Saldētu veselu citronu var viegli sarīvēt tieši mizā, lai to varētu izmantot cepšanai vai mērcēm. Sarīvēta miziņa piešķir ēdieniem neticami spilgtu garšu, ko ir grūti iegūt no svaigiem augļiem. Ledus citrusaugļus var izmantot arī kā dabīgu nažu asinātāju.

Vienkārši dažas reizes pārbrauciet ar asmeni pa sasalušā citrona virsmu. Šī atjautīgā metode palīdz izlabot naža asmeni un likvidēt nelielus iegriezumus. Virtuves naži saglabās asumu daudz ilgāk, neizmantojot profesionālus instrumentus.

Sarīvētu saldētu citronu var pievienot ūdenim vai sodai, pagatavojot atsvaidzinošu vitamīnu dzērienu. Mizas daļiņas piešķir tam patīkamu rūgtumu un bagātīgu garšu. Šāda limonāde ir tikpat spirdzinoša kā veikalā pirktā limonāde, bet tā sastāv no vienas vienīgas sastāvdaļas.

Saldētas citrona šķēlītes būs elegants un praktisks kokteiļu un uzkodu rotājums. Tās ātri neizkusīs un pakāpeniski piešķirs dzērienam savu garšu, to atvēsinot. Viesi noteikti novērtēs šādu rūpīgu ballītes detaļu.

Vēl ērtāk ir izspiest sulu no saldēta citrona nekā no svaiga. Pēc atkausēšanas mīkstuma struktūra mainās un tas vieglāk atdod mitrumu. Jūs iegūsiet gandrīz par trešdaļu vairāk sulas nekā no līdzīga svaiga augļa.

Pēc zivju vai sīpolu apstrādes noslaukiet griešanas dēlīti ar saldētu citrusaugļu šķēlīti. Tas efektīvi absorbē un neitralizē noturīgas nepatīkamas smakas. Galds smaržos svaigi, nevis kā pēc vakardienas vakariņām.

Saldēšana palīdz saglabāt visus vitamīnus un ēteriskās eļļas, kas piemīt svaigiem augļiem. Tas ir daudz saprātīgāk, nekā ļaut citronam izžūt uz palodzes vai sabojāties ledusskapī. Jūs iegūstat labumu koncentrātu, kas ir gatavs tūlītējai lietošanai.

Šī metode pilnībā maina domāšanu par pārtikas produktiem, kas parasti tiek uzskatīti par ātri bojājošiem. Saldētava kļūst par sava veida pieliekamo ar neierobežotu derīguma termiņu. Citronu dzīvesveids māca saskatīt potenciālu visparastākajās lietās.

Lasiet arī

  • Kā žāvēt veļu aukstā dzīvoklī un izvairīties no pelējuma smakas: perfektas žāvēšanas noslēpums bez balkona
  • Kāpēc likt karoti katlā: dīvains uzrāviens, kas pasargās jūsu ievārījumu no pielipšanas pie pannas.


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai