Kāpēc tēja marinādē ir cietas gaļas labākais draugs: austrumu pavāru noslēpums

Šķiet, ka tēja un gaļa eksistē paralēlās kulinārijas visumos.

Tomēr spēcīgs tējas uzlējums darbojas kā spēcīgs dabisks mīkstinātājs, kas spēj pārveidot pat visstingrāko liellopa stilbu, ziņo korespondents.

Tējas sastāvā esošie tanīni, atšķirībā no agresīvajām skābēm, saudzīgi sašķeļ raupjas muskuļu šķiedras, nepārvēršot gaļu putraimos.

Marinādē, kuras pamatā ir sojas mērce, augu eļļa un sīpoli, pietiek pievienot pusi tases auksta stiprā brūvējuma. Vislabākās ir tumšās tējas, piemēram, puerh vai oolong, jo tām ir visizteiktākā iedarbība un dziļa garša.

Kāda Maskavas Āzijas restorāna šefpavārs atzīst, ka viņš pat marinē vistas krūtiņas tējas marinādē, lai nodrošinātu to sulīgumu pēc cepšanas uz grila.

Gaļa, kas pavadījusi vienu nakti šajā marinādē ledusskapī, krasi maina savu raksturu. Tā ne tikai kļūst ievērojami maigāka, bet arī iegūst smalku dūmu garšu un skaistu zeltainu nokrāsu, kad to cep uz grila. Šī metode ir īpaši piemērota grilēšanai, jo ir svarīgi, lai gaļa ilgi gatavojot paliktu sulīga.

Gaļa burtiski atdalās no kaula, saglabājot patīkamu tekstūru un neizžūstot uz oglēm. Svarīgi ir nepārspīlēt ar tēju, citādi var iegūt pārmērīgu rūgtumu – pietiek ar vienu ēdamkaroti sausās tējas uz glāzi ūdens.

Izmēģiniet daļu marinādes savā iecienītajā receptē aizstāt ar aukstu stipru tēju. Jūs atklāsiet jaunu pagatavošanas veidu, kas ierasto ēdienu pārvērtīs par kulinārijas eksperimentu ar austrumu notīm.

Lasiet arī

  • Vai jūs vārāt sēnes pirms grilēšanas? Metode, kas iedala pavārus divās nometnēs
  • Kāpēc mīklai nepieciešama “aukstā atpūta”: nenoliedzams solis, kas maina visu


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai