Svaiga plātsmaizes mīkla, smaržojoša pēc vaniļas un sviesta, ir kā radusies, lai to taisni ieliktu cepeškrāsnī.
Taču, kā raksta korespondents, tieši 24-48 stundu kavēšanās ledusskapī labu cepumu pārvērš par meistardarbu ar dziļu garšu.
Šis atpūtas laiks ļauj olu un eļļas mitrumam beidzot iesūkties miltu daļiņās, izšķīdinot pat vismazākos gabaliņus.
Pixabay
Šajā laikā lipeklis pilnībā atslābst, un garšām ir laiks izveidot spēcīgu savienību, radot sarežģītu un bagātīgu buķeti.
Profesionāli konditori jau sen ir pamanījuši, ka pat atpūtinātās mīklas krāsa mainās – tā kļūst krēmīgāka un matētāka.
Atšķirība bija pārsteidzoša: cepumi no ledusskapja iznāca drupināki, ar gludu, porainu struktūru un karameļu notīm garšā.
Tie mazāk izkaisījās uz cepšanas paplātes un saglabāja perfektu apaļu formu. Šis efekts ir īpaši izteikts konditorejas mīklā ar riekstiem vai kakao.Vienkārši izveidojiet no mīklas desiņas vai bumbiņas, ietiniet tās pergamentā un nosūtiet uz ledusskapja augšējo plauktu.
Jūs tiksiet apbalvoti ar cepumiem ar perfektu tekstūru un profesionālu garšu, kurus patiešām ir vērts gaidīt.
Lasiet arī
- Kāpēc etiķis bezē ir konditora klusais sabiedrotais: ķīmisks triks perfektām virsotnēm.
- Cukurs sīpoliem: acīmredzams triks ideālai karamelizācijai

