Pazīstamā kartupeļu biezputra dažkārt spītīgi atsakās kļūt gaisīga un zīdaina.
Ielieciet katlā ar nomizotiem kartupeļiem vienu uz pusēm pārgrieztu jēlu ābolu un vāriet tos kopā, līdz tie kļūst mīksti, ziņo korespondents.
Negaidīts kaimiņš krasi izmaina pazīstama ēdiena tekstūru un garšu. Ābolskābe un dabīgie fermenti iedarbojas tā, ka kartupeļi daudz labāk izvārās un kļūst mīksti.
Biezenis kļūst īpaši viegls un sulīgs, pat ja neizmantojat jaudīgu blenderi. Tas burtiski kūst mutē un atstāj patīkamu pēcgaršu.
Pēc pagatavošanas ābolu, kas atdevis visas savas sulas, vienkārši izmet – tas ir izpildījis savu uzdevumu. Jūs nejutīsiet izteiktu ābolu garšu, tikai vieglu, smalku, svaigu piegaršu. Šo triku zina daži pavāri, taču mājsaimniecībās to izmanto reti.
Šī metode ir īpaši noderīga, ja kartupeļi ir pārāk ūdeņaini vai, gluži pretēji, pārāk drupani. Ābols darbojas kā dabisks stabilizators, panākot perfektu konsistences līdzsvaru. No jebkuras kartupeļu šķirnes var iegūt paredzamus rezultātus.
To pašu metodi var izmantot, gatavojot biezeņu zupas vai dārzeņu sautējumus, lai iegūtu samtainu tekstūru. Ābols dabiski sabiezē buljonu, padarot tekstūru viendabīgāku un patīkamāku. Iztikt var bez miltiem vai cietes, kas var veidot gabaliņus.
Lielam katlam četru vai piecu cilvēku ģimenei pietiek ar vienu vidēji skābu ābolu. Ideāli der Antonovka vai Simirenko, savukārt saldie sarkanie āboli var piešķirt nevajadzīgu saldumu. Ir svarīgi izvēlēties augļus ar izteiktu skābumu.
Lifehack neatceļ klasiskos noteikumus – kartupeļus joprojām labāk ir vārīt nelielā daudzumā sālītā ūdenī. Iztukšojot lieko ūdeni uzreiz pēc vārīšanas, jūs ļaujat pāris izdalīties, kas arī uzlabo konsistenci. Ābols šo procesu tikai uzlabo un pilnveido.
Tas lauž stereotipus, ka vienā pannā nedrīkst sastapt dažādu nodaļu ēdienus. Dažkārt visnegaidītākajos gastronomiskajos duetos rodas vislabākās garšas un tekstūras. Kad to pamēģināsiet, kartupeļu biezeni vairs nevarēsiet pagatavot tāpat.
Lasiet arī
- Kāpēc zobu pasta pēc zobu tīrīšanas paliek uz spoguļa: neierasts veids, kā cīnīties ar kondensātu
- Kā nepareizi izmantot vecu spilvendrānu: metode, ko novērtēs kažokādu un pūra jaku īpašnieki

