Kāpēc pankūku mīklai pievieno cepamo sodu: gaisīgāko pankūku noslēpums

Šķiet, ka pankūku recepte neatstāj nekādu manevrēšanas iespēju, taču viena neierasta sastāvdaļa var visu apgriezt kājām gaisā.

Piena vai kefīra aizstāšana ar dzirkstošo ūdeni šķiet ķecerība, taču tieši tā savas pankūkas gatavo daudzi mūsdienu pankūku ceptuvju profesionāļi, raksta korespondents.

Oglekļa dioksīda burbulīši darbojas kā miljoniem mikroskopisku gaisa spilventiņu. Tie ne tikai rada porainas struktūras, bet arī fiziski izšķīdina mīklu no iekšpuses uz āru, padarot to bezsvara. Atšķirībā no rauga vai cepamās sodas, cepamā soda dod tūlītēju efektu, un nav jāgaida.

Sava nozīme ir arī ūdens skābumam vai minerālvielu sastāvam, kas nedaudz vājina miltu lipekli. Mīkla ir šķidrāka un elastīgāka, un tā viegli klājas uz pannas plānā, gandrīz mežģīņu kārtiņā. Šīs pankūkas nav cietas vai gumijotas, pat ja tās ir pārceptas.

Kāds Parīzes ielas pārdevējs reiz atzinās, ka viņa ģimene šo noslēpumu glabā jau trīs paaudzēs. Viņš izmanto stipri gāzētu Perrier ūdeni un nekad neizpauž savu galveno sastāvdaļu. Viņa pankūkas iznāk ažūras, ar tūkstošiem caurumu, kas lieliski iesūcas saldā ievārījumā vai šokolādes sīrupā.

Šī metode ir ideāli piemērota tiem, kas dod priekšroku plānām, gandrīz caurspīdīgām pankūkām, nevis pūkainām pankūkām. Tās kļūst trauslas, kūstošas mutē, ar kraukšķīgām mežģīņu malām. Tā ir pilnīgi atšķirīga tekstūra, kas nav iegūstama ar tradicionālajām šķidrajām bāzēm.

Izmēģiniet aizstāt pusi piena savā pārbaudītajā receptē ar ledusaukstu sodas dzērienu. Jūs uzreiz redzēsiet, ka mīkla sāk burbuļot un kļūst šķidrāka. Pirmā pankūka iznāks caurumaina kā Šveices siers, un tā ir droša veiksmes zīme.

Lasiet arī

  • Kāpēc ir divi ķiploku pievienošanas laiki: kā kontrolēt garšu no maigas līdz sasmalcinātai.
  • Izkausēts sviests mīklā: kulinārijas atklājums maigiem konditorejas izstrādājumiem


Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai