Ēst gatavošana
Pastāv stingrs uzskats, ka sēnes jāsutēpē pašā gatavošanas beigās, citādi no tām izplūdīs sula un tās pārvērtīsies vārītā masā. Šim padomam nav trūcis
Šķiet, ka pankūku recepte neatstāj nekādu manevrēšanas iespēju, taču viena neierasta sastāvdaļa var visu apgriezt kājām gaisā. Piena vai kefīra aizstāšana
Šefpavāri izmanto vienu un to pašu ķiploku dažādos veidos, lai piešķirtu ēdienam atšķirīgu garšu. Laiks, kad tas nonāk uz pannas, nav paātrinātājs, bet
Šķaidīts sviests jeb ghee mums šķiet austrumu plovu un indiešu virtuves produkts. Kā izrādās, tā iespējas ir daudz plašākas, un cepšanā tas dara īstus
Jūs esat dzirdējuši stingro noteikumu, ka gaļa jāsālī tieši pannā, citādi no tās izplūdīs sula. Patiesībā šis mīts jau sen ir apgāzts nopietnos kulinārijas
Dārgu restorānu šefpavāri to dara ar katru sīpolu pirms pasniegšanas svaigos salātos. Mājas pavāri bieži vien šo soli atstāj novārtā, patiesībā nesaprotot
Svaiga plātsmaizes mīkla, smaržojoša pēc vaniļas un sviesta, ir kā radusies, lai to taisni ieliktu cepeškrāsnī. Taču, kā raksta korespondents, tieši 24-48
Putošanas laikā olu baltumiem pievienots piliens galda etiķa šķiet pilnīgi nevietā starp pūdercukuru un vanilīnu. Tomēr šī skābe darbojas molekulārā līmenī
Cepot sīpolus, daudzi cilvēki saskaras ar izvēli – vai nu tie sadeg, vai sautējas, zaudējot visu tekstūru. Perfekta caurspīdīguma un zeltainas nokrāsas
Daudzi iesācēji maiznieki brīnās, kāpēc jāgaida, kamēr mīkla uzrūgst, tad jāmīksta un atkal jāgaida. Šķiet, ka tā ir laika izšķiešana, ja var pagaidīt
